iMonitoring software updates december 2017

Tessa Diependaal – 11:22, 21 dec 2017

Het jaar is bijna voorbij en natuurlijk hadden wij ook deadlines om nieuwe functies in iMonitoring af te ronden. Als je alle updates gelezen hebt dan kun je wel stellen dat er veel is geprogrammeerd. Net als onze klanten zijn wij daar trots op. Voor deze maand dan nog de laatste updates op een rij.

Monitoren van Facebook groepen
Door onze klant Welzijn Lelystad zijn wij aan de slag gegaan met Facebook groep monitoring. Door Facebook groep monitoring wordt inzichtelijk wie actief is, wanneer en hoe vaak. Ook kun je analyseren welke onderwerpen voor veel interactie zorgen in de groep. Deze oplossing is ideaal voor beheerders van een Facebook groep die betrokken/ verantwoordelijk zijn voor actieve community management. Volgend jaar gaan we er ook voor zorgen dat je vanuit iMonitoring je groep updates kunt plannen en delen.

Facebook fanpages taggen
Verder ontvingen wij veel vraag van meerdere marketingcommunicatiebureau klanten om anderen fanpages te taggen in de updates. Deze functionaliteit maakt het voor Marcom bureaus mogelijk om de fanpages van hun klanten onder de aandacht te brengen. Door de fanpage te taggen in combinatie met de naam van de eigenaar of die van een medewerker kun je een update personaliseren en organisch bereik verhogen.

Inline tagging / mentioning


Persoonlijke Facebook accounts monitoren
Het monitoren van persoonlijke Facebook accounts kan alleen met toestemming van de persoon zelf. Als medewerkers hieraan meewerken dan heb je een mooie manier om organisch bereik op Facebook te vergroten.

De juiste medewerkers zijn namelijk merkambassadeurs. Als zij updates delen die goed zijn dan levert dit veel interactie op met de mensen waarmee ze verbonden zijn op Facebook. En je weet natuurlijk wel dat als anderen dit leuk vinden of er is een andere vorm van interactie dan moet Facebook daar aandacht aan besteden en wordt het getoond aan anderen buiten het eigen netwerk. Zo ben je als bedrijf of als marketingcommunicatiebureau minder afhankelijk van Facebook advertising of je kunt Facebook advertising nog beter maken.

Portal aanpassingen
Verder zijn er in de portal functionaliteiten zichtbaarder gemaakt, waardoor de workflow logischer verloopt. Zo kun je makkelijker zien of een gepland bericht een afbeelding of video bevat. Zijn er buttons toegevoegd waarin duidelijk te zien is wat de functie is, bijvoorbeeld:

  • Nieuw bericht (versturen/ plannen).
  • Berichten importeren ( bulk planmethode om meerdere berichten vanuit Excel in te voeren).


Ook is de contentkalender verduidelijkt. Je kunt als bedrijf of als marketingcommunicatiebureau makkelijker zien hoeveel berichten er gepland zijn voor een dag, week of maand. Natuurlijk blijft het mogelijk om geplande items in de contentkalender makkelijk te verschuiven naar een andere datum.

Bedankt voor het lezen en als je volgend jaar terug komt dan zie je een nieuwe website. Je bent dan van harte welkom om iMonitoring te proberen als marketingcommunicatiebureau of voor je eigen bedrijf.

Hartelijke groeten,

Tessa Diependaal en Peter van Mourik

Over de auteur

Tessa Diependaal
Eigenaresse van Diependaal Online. Bij Diependaal Online zorgen wij voor professionele digitalisering. DO ondersteunt de MKB ondernemer en hun organisatie om de contact momenten te regisseren om zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten. Bel 085-8768977 of bezoek de website.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?