iMonitoring software updates februari 2018

Tessa Diependaal – 10:18, 26 feb 2018

Als gebruiker van het iMonitoring marketing dashboard vergeet ik soms hoeveel er ontwikkeld wordt, waardoor het werk voor marketingcommunicatie professionals makkelijker wordt gemaakt. Digitalisering, online marketing en data is essentieel voor de marketeer die zijn of haar klanten goed wil ondersteunen.

iMonitoring is werkzaam in een branche waarin ontwikkelingen snel gaan, de werkdruk hoog is en de niveau verschillen groot zijn. Wij zijn continu bezig om aan de verwachtingen te voldoen en waar mogelijk te overtreffen. Dit is nu eenmaal noodzakelijk om het werk voor de marketingcommunicatie professional effectiever te maken.

Lees hieronder welke updates gerealiseerd zijn voor de verschillende Marcom professionals.

De social media expert
De social media expert ondersteunt de klant met online aanwezigheid op social media. Om deze reden is het monitoren van een specifiek Instagram account toegevoegd. Door dit zoekprofiel te ontwikkelen wordt inzichtelijk welke berichten de meeste interactie opleveren, wordt duidelijk of het bereik toe- of afneemt en hoe een Instagram account als merk overkomt.
Met deze toevoeging heeft de social media expert bij iMonitoring de mogelijkheid om eigen social media accounts te managen en die van klanten.


Klik op de afbeelding om deze vergroot weer te geven.


Facebook community managers
Beheerders van Facebook groepen hebben behoefte om betrokkenheid van updates en community leden inzichtelijk te maken. Speciaal voor deze groep is het mogelijk om de Facebook groepen te koppelen met iMonitoring voor monitoring. De vervolgstap na het monitoren is ook om relevante content vanuit iMonitoring te plannen of te publiceren.
Door de groep met iMonitoring te monitoren zie je precies welke berichten voor de meeste interactie zorgen, welke community leden het meest actief zijn en welke onderwerpen de meeste aandacht krijgen. Zo kun je als Facebook community manager je content optimaliseren voor een nog beter resultaat.

De webcare specialist
Voor de webcare specialist is iMonitoring uitgebreid met wie is de auteur in het beïnvloedersrapport en dit wordt opgevolgd met het ophalen van conversaties op sociale media.
Met deze toevoegingen is iMonitoring een prima oplossing voor de webcare specialist die in groepsverband samenwerkt om klantinteractie te verhogen.

Reputatiemanagement
Speciaal voor ondernemers, managers en Marcom professionals die horecabedrijven of ketens ondersteunen in reputatiemanagement is Thuisbezorgd toegevoegd. Je kunt nu vanuit één omgeving je reputatie bewaken en managen.

Met bijvoorbeeld een handige emailinstelling word je direct op de hoogte gesteld als een bezoeker een review heeft achter gelaten. Deze email-instelling dekt naast Thuisbezorgd ook Iens, Tripadvisor, sociale media en andere online bronnen. Uiteraard kun je ook rapporten samenstellen, het is maar wat je nodig hebt.

Tot slot
De komende tijd gaan we onderzoeken of persberichten die met MailChimp worden verstuurd ook automatisch gemonitord worden. En natuurlijk blijven wij werken aan praktische oplossingen die het werk voor Marcom experts makkelijker maakt.

Over de auteur

Tessa Diependaal
Eigenaresse van Marketingstudio Do. Met haar marketingbureau ondersteunt zij bedrijven met reputatiemanagement en contentmarketing. Wil je op basis van inhoud doelgericht en praktisch aan de slag bel dan naar 085-8768977 of bezoek de website.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?