iMonitoring software updates november 2017 (deel 2)

Peter van Mourik – 12:36, 30 nov 2017

Video sharing, emojis, narrowcasting, 280 karakters en nog een aantal belangrijke updates. Dat zijn de ontwikkelingen waar wij de afgelopen weken erg druk mee bezig zijn geweest. Benieuwd wat de updates inhouden, lees dan verder.

Video sharing
Video wordt steeds belangrijker, en het is dus een mooie toevoeging dat het vanaf nu ook mogelijk is om via iMonitoring video's te kunnen delen op de diverse platformen die je binnen de software kunt koppelen. Het gaat in dit geval om Facebook, Google+, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Test @tdtessa ??

A post shared by Peter van Mourik (@pjamourik) onEmoji picker
Emojis zijn niet meer weg te denken uit de berichten die we dagelijks delen. Met een emoji vertel je soms meer dan je in een verhaal kan beschrijven. Via de app kun je gebruik maken van de emojis die je via je standaard toetsen op je telefoon kunt toevoegen aan de tekst die je schrijft. Maar op een toetsenbord verbonden aan je desktop of laptop zit (meestal) geen mogelijkheid om emojis toe te voegen. Dat is de reden dat we deze functie hebben toegevoegd bij het opstellen van een nieuw bericht.

Voeg gemakkelijk emojis toe


Twitter berichten nu 280 karakters
Voor de één niet nodig, voor de ander erg handig. Feit is dat de karakteristieke beperking op Twitter van 140 karakters inmiddels is verdubbeld naar maar liefst 280 karakters. Deze aanpassing hebben wij dan ook direct in onze webapplicatie en de app doorgevoerd.

Hoofdlettergevoelige keywords
De noodzaak om deze mogelijkheid toe te voegen ontstond nadat een potentiële klant in zijn proefperiode teveel ruis ontving vanwege hun naam. De enige juiste oplossing was om het mogelijk te maken op hoofdlettergevoeligheid te monitoren. We hebben dit direct opgepakt waarna de ruis verdween uit de resultaten, en de proefperiode kon met goed gevolg worden afgerond.

Overige updates
Verder zijn er nog een aantal kleinere aanpassingen doorgevoerd. Zo kun je bij het delen van een bericht via de app de foto bij het bericht "swipen" om een andere, beter passende afbeelding met het bericht mee te sturen.

Verder wordt de berichtenstroom op het narrowcasting beter getoond op het scherm, dit komt omdat de iconen van sociale platform bij de berichten worden getoond.

Gebruikers van een marketing dashboards kunnen zich via de instellingen van hun klanten nu als beheerder registreren. Op deze manier kan de ingelogde gebruiker snel schakelen middels de "wissel omgeving" functie. Deze functionaliteit is ook aan de app toegevoegd.

Komende ontwikkelingen
De komende weken gaan wij aan de huidige standaard rapportages een functie toevoegen om influencers beter te kunnen identificeren. In deze rapportage wordt een matrix opgenomen waarin de impact van voor- en tegenstanders duidelijk wordt weergegeven.

Over de auteur

Peter van Mourik
Application Developer, specialized in developing web applications using .NET and SQL Server.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?