Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

s f

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Hootsuite alternative

‘Hootsuite Alternative’: Tip #1. iMonitoring als slim alternatief!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Hootsuite alternative oftewel een Hootsuite alternatief/ alternatieven zijn er zeker wel en aan jou de keuze waar je voor kiest. Eerst even een introductie over Hootsuite en wat zij aanbieden. Dan volgt ons alternatief voor Hootsuite en wat het aanbod dan is.

Hootsuite introductie

Hootsuite is een Canadees bedrijf wat in 2008 is opgericht in het Amerikaanse continent. Volgens een Hootsuite advertentie op Google hebben zij maar liefst 21 miljoen klanten.

Met Hootsuite kun je naast de meest gebruikte social media platformen ook je TikTok account managen. Verder is het mogelijk om je social media updates te boosten, wanneer je meer zichtbaarheid wenst. Verder hebben zij integraties met Canva, Shopify en Zendesk. Vind je het een voordeel dat Hootsuite dit biedt en maak je ook gebruik van deze integraties blijf dan een happy customer bij Hootsuite.

Maar doe je niks met de integraties, ben je geen webshopeigenaar, klantenservicemedewerker die met Zendesk werkt en wil je:

1. Alleen betalen voor wat je echt nodig hebt en zo geld besparen?

2. Gebruik maken van een speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde social media oplossing van een bedrijf dat goed bereikbaar is, je echt ondersteunt en naar je wensen luistert?

3. Zeker weten dat je gegevens in overeenstemming met de GDPR-wetgeving worden bewaard in Europese datacenters?

Dan is iMonitoring een Hootsuite alternative voor jouw social media activiteiten. Om te beginnen met punt één van het lijstje, namelijk: ‘geld  besparen’.

Geld besparen

Werk je voor een klein bedrijf en ben jij verantwoordelijk voor het plannen en publiceren van social media berichten naar bijvoorbeeld; Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter en of Pinterest dan biedt Hootsuite een pakket voor 49* euro per maand. Het Hootsuite alternatief is iMonitoring Basic en is 25* euro per maand. Naast het plannen en publiceren van je social media berichten heb je ook een overzicht met je resultaten voor bereik, interactie, likes, shares en kun je zien wat het beste moment voor je is om social media updates te publiceren. Verder kun je met iMonitoring Basic ook je Google Business account managen, altijd prettig voor de organische zichtbaarheid in Google.

Werk je in klein team van maximaal 3 personen dan betaal je bij Hootsuite 249* euro per maand. Je kunt dan gebruikersrollen verdelen en taken communiceren met collega’s. iMonitoring Teams is het alternatief. Voor 75* euro per maand kun je samen met collega’s community monitoring toepassen, waarmee je vanuit je iMonitoring account ook kunt reageren op reacties of vragen van fans en volgers.

Ook bieden wij narrowcasting. Met narrowcasting in het Teams pakket kun je op een tv-scherm met internetverbinding laten zien wat er wordt gedeeld op social media en welke reacties hierop worden gegeven. Narrowcasting is een slimme oplossing om social media engagement vanuit de organisatie te verhogen. In dit blog lees je er meer over. Ter illustratie een testvideo van narrowcasting om je een indruk te geven.

Voor consumentenmerken biedt Hootsuite het Business Plan. Voor dit plan hebben wij geen Hootsuite alternative. Je betaalt dan ook 699* euro per maand en hiervoor kun je social media updates laten goedkeuren voor ze worden gepubliceerd, En wordt social media gemonitord op gesprekken tussen consumenten en kun je ook reageren op reacties of vragen van consumenten.

Toch kun je bij iMonitoring ook social media monitoren, social media updates goed laten keuren en reageren op fans, volgers en op social media accounts van consumenten en organisaties. Voor eindgebruikers biedt iMonitoring het Professional pakket voor 125* euro per maand. Dit pakket is interessant voor organisaties met een eigen marketingcommunicatieafdeling. Lees in dit blog wat je kunt met het pakket.

Wie voor één van de Hootsuite alternatieven kiest en dit voor 12 maanden afneemt krijgt een betalingskorting van 10%. Op onze webpagina prijzen kun je pakketvormen vergelijken en zien wat ons aanbod is. *tarieven zijn exclusief 21% btw.

Klant worden bij een Nederlandse social media softwareontwikkelaar

Hootsuite is sterk in innovatie en wil daarom altijd voorop lopen. Dit doen zij door onderzoeksrapporten te publiceren en certificaten te geven voor marketeers die gespecialiseerd zijn in Hootsuite. Op dit moment hebben zij hun focus op Social marketing, Social commerce en social customer care. Hierdoor haken ze aan bij ‘grote’ consumentenmerken en webshops. iMonitoring is geen innovatieve social media softwareontwikkelaar, maar wel een softwareontwikkelaar die de beste social media oplossingen ontwikkelt voor haar klanten, tegen de juiste prijs.

Bij iMonitoring luisteren we goed naar onze klanten en gaan we aan de slag met social media softwareontwikkelingen die nodig zijn. Door deze positionering en aanpak zijn wij vooral praktisch en verzorgen we als een specialist social media softwareoplossingen waar onze klanten om vragen. Wie extra ondersteuning nodig heeft of het prettig vindt dat er meer klantbetrokkenheid is kan er voor kiezen om extra dienstverlening bij ons af te nemen of om via één van de marketingcommunicatiebureaus bedient worden. Bij iMonitoring kiezen we ervoor dat de klant wordt geholpen met de beste oplossingen en voor het juiste bedrag.

Jouw gegevens in Europa

Hootsuite is de grootste onderneming om social media activiteiten te managen. Hierdoor mag je er van uit gaan dat zij correct omgaan met jouw gegevens en dat deze voldoen aan de GDPR richtlijnen. Is dit voor jouw gevoel onvoldoende en ben je geen expert in Engelstalige juridische taal dan kan iMonitoring een Hootsuite alternative zijn. Met onze servers in Europese datacenters is het makkelijk communiceren en ook wij zijn verplicht om te voldoen aan AVG verordening, wanneer het gaat om identificeerbare natuurlijke personen. Neem gerust contact op als je vragen hierover hebt.