Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

s f

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us

3 tips voor social media succes

Welke social media platformen gebruik jij om met je doelgroep in contact te komen? Afhankelijk van je soort bedrijf/ onderneming heb je een keuze gemaakt welke social media platformen het beste voor je werken. Het is namelijk geen noodzaak om actief te zijn op ieder social media platform.

Heb je een keuze gemaakt dan kun je effectief aan de slag. In dit blog delen we 3 social media tips die je op weg helpen.

1. Hou je social media account(s) actief

Bepaal je eigen tempo om je social media account actief en interessant te houden voor je doelgroep. Het is geen noodzaak om iedere dag een social media update te doen. Maak wel tijd om 2 of 3x per week een update te plaatsen. Het actief houden van je social media account(s) geeft volgers of fans een reden om jouw account te volgen. Ook is het goed om foto’s, video’s of afbeeldingen te laten zien die bij je passen en waar je fans zich in herkennen.

Ga je met vakantie zorg dat je gebruik maakt van een social media planningstool. Hiermee kun je jouw social media updates vooruit plannen en blijven je fans of volgers vermaakt, tijdens jouw ‘afwezigheid’. Uiteraard kun je tussendoor als je wilt vakantiefoto’s of video’s delen, dit vinden je fans ook leuk!

2. Deel je blogupdates op social media

Wanneer je ook blogartikelen schrijft op je website of je bent gastblogger deel deze dan op je social media accounts. Als je blogs gaat delen zorg voor een aantrekkelijk titel die fans of volgers aanspreken. Zorg voor een sterke titel en introductie. Hiermee zorg je dat jouw update aandacht krijgt en je fans doorklikken naar het blogartikel.

Om er in ieder geval voorte zorgen da je blogs aandacht krijgen bij je volgers of fans, omschrijf het probleem of stel een vraag. Om vervolgens de jouw oplossing te communiceren of het antwoord te geven wat boeiend is voor je social media fans. Heb je hun aandacht en interesse dan klikken zij door naar jouw blog.

3. Zorg voor afwisselende social media updates

De laatste social media tip in dit blog is om variërend te zijn in je social media updates. Naast foto’s kun je ook video’s, stories en afbeeldingen gebruiken. Hiermee kun je afwisselen en de tone of voice hierop toepassen. Met tone of voice bedoelen we de manier waarop je communiceert. Wissel dit ook af door iets leuks te delen, informerend, waar je mee bezig bent, geef tips of stel een vraag om je social media fans of volgers te betrekken.

Wil je als kleine MKB’er nog meer tips, lees dan ons blog: “12 social media tips voor klein MKB