Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

s f

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
AI-tools

3 vette AI-tools die zeker weten werken voor de contentmarketeers van nu!

AI-tools zijn voor contentmarketeers geen bedreiging, maar een effectieve oplossing. Wie daar nog over twijfelt of AI bewust uit de weg gaat doet zichzelf te kort. In dit blog delen we een aantal praktische tools voor de kritische contentmarketeer die misschien met argwaan de AI ontwikkelingen volgt.

Om te voorkomen dat je wordt overspoeld met AI tools communiceren wij drie verschillende oplossingen; Canva, Typetone.ai en ChatGPT. Met een vergelijking van deze tools proberen we zo goed mogelijk te laten zien wat de mogelijkheden zijn en kun je bepalen wat het beste bij jouw werkzaamheden past. 

Canva

Sinds vorig jaar bevindt Canva zich in de hoek van ai-tools. Oorspronkelijk is Canva een ontwerp platform en geeft het gebruikers de mogelijkheid om beeld- en videomateriaal te ontwerpen. Hiervoor beschikt de tool over sjablonen, templates, foto’s, animaties, illustraties en  video content. Canva is hierdoor breed inzetbaar en zorgt dat het creëren van beeldmateriaal voor social media updates, webpagina’s, blogafbeeldingen, nieuwsbrieven. presentaties, flyers en nog veel communicatiemiddelen mogelijk is. Ga je als contentmarketeer Canva inzetten als ai-tool bekijk dan de video en zie wat de Magic AI functie kan doen om jouw werkzaamheden te ondersteunen. 

Met de creatieve AI oplossingen van Canva kun je ideeën opdoen, teksten laten herschrijven met de magic write functie en beeldmateriaal ontwerpen via een prompt; Een prompt is een tekstopdracht waarin je omschrijft wat er getoond moet worden. Hoe duidelijker je prompt is hoe beter het beeldresultaat. De Magic AI functies van Canva zorgen voor creatieve ondersteuning in het opdoen van nieuwe content en bieden oplossingen voor beeld- en tekstmateriaal. Super handig dat ze in één AI tool samengaan.

Typetone

Tussen de internationale aanbieders van ai-tools bestaat ook de Amsterdamse startup; Typetone. Deze krachtige AI-tool waarmee je content kunt genereren in jouw eigen schrijfstijl. Of je nu een contentmarketeer bent, een blogger, of gewoon iemand die regelmatig teksten schrijft, Typetone kan je helpen om snel en efficiënt kwalitatieve teksten te produceren.

Typetone AI is een alles-in-één AI-contenttool die je helpt om op een efficiënte en effectieve manier teksten te schrijven in jouw eigen stijl. Ben je benieuwd naar de ai-tool bekijk dan deze promo-video om te zien wat zij bieden en welke voordelen het jou gaat bieden.

Belangrijke kenmerken van Typetone AI zijn: :

1. Templates: Kies uit verschillende sjablonen, zoals “Artikel schrijven”, om snel en efficiënt content te genereren.
2. Merkidentiteit en schrijfstijl: Pas je merkidentiteit en tone of voice toe, zodat de gegenereerde content aansluit bij jouw persoonlijke schrijfstijl.
3. Onbeperkte woorden: Met een Pro-abonnement kun je onbeperkt woorden genereren.
4. Digitale werknemers: Je kunt zelf aan de slag gaan of een digitale werknemer zoals Content Marketeer Sarah inhuren voor je contentbehoeften.

ChatGPT

Van alle ai-tools is ChatGPT in 2022 onstaan OpenAI. Een groep van meerdere personen en investeerders als Microsoft, Reid Hoffman’s charitable foundation en Khosla Ventures zijn vanuit het onderzoekslaboratorium gestart met het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie oplossingen, waar zo veel mogelijk mensen profijt bij hebben. In de volgende video (2022) zie je waarvoor ChatGPT wordt toegepast en hoe dit jouw werkzaamheden ondersteunt.

Op dit moment heeft ChatGPT ruimt 180 miljoen gebruikers, waarvan 100 miljoen de AI tool dagelijks gebruiken. De voordelen die ChatGPT heeft voor contentmarketeers zijn als volgt:

> ChatGPT kan boeiende en relevante content genereren op basis van specifieke input en gebruikersinteresses,
> helpen bij het plannen en automatiseren van socialemediaposts,
> hoogwaardige marketingcontent snel genereren.

Om deze redenen hebben wij bij iMonitoring gezorgd dat wij de AI van ChatGPT hebben opgenomen in onze social media software.

ChatGPT en iMonitoring

Zo slim als ChatGPT is hebben zij er voor gezorgd dat hun AI platform toepassingen biedt wat via een API te benaderen is voor softwareontwikkelaars. Om gebruik te maken van één van de API-communicatiemiddelen is het nodig om een account te activeren. Bij iMonitoring hebben we een account geopend en gebruiken wij de completion API. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld de URL van je blogpost te gebruiken en dan wordt met de AI-functie in iMonitoring de tekst voor je social media update automatisch gegenereerd. Als voorbeeld tonen we een video hieronder.

ChatGPT gebruiken in iMonitoring

De Kunstmatige intelligentie functie in iMonitoring is toepasbaar in ieder type pakket en werkt als jij ook een OpenAI account hebt. Heb je nog geen OpenAI account activeer deze dan via de volgende pagina, https://chat.openai.com/auth/login. Vervolgens kun je de API key kopiëren naar in jouw iMonitoring account en pas je deze toe via het instellingen menu. Wanneer je de OpenAI token hebt ingevoerd dan is de Kunstmatige intelligentie functie beschikbaar om ingezet te worden voor het automatisch genereren van tekst in je social media updates.