Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

s f

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Marketing tools voor contentmarketing

Marketing tools met een betoverend effect voor content

Marketing tools zijn essentieel voor marketeers en zijn er in verschillende soorten en maten. In dit blog besteden wij aandacht aan marketing tools die helpen bij het genereren van ideeën voor content. Naast het genereren van ideeën helpen ze je ook bij je alle dagelijkse werkzaamheden om tot contentcreatie te komen. In dit blog word je geïnformeerd over content inspiratietools, social media planners, contentcreatie- en bewerkingstools.

Contentinspiratietools

Contentinspiratietools zijn noodzakelijk voor contentmarketeers, het voorkomt dat content ideeën opdrogen of inspiratie minder wordt. Wie wil kan gratis met een Google Trends ontdekken welke onderwerpen actueel zijn, ontdekken hoe populair onderwerpen zijn en wat er trending is.

Wil je op een andere manier geinspireerd worden dan kun je ook gebruik maken van het Amerikaanse later.com. Deze social media tool maakt het mogelijk om social media content te creëren door eigen content te bewerken, social media content te vinden en te gebruiken voor social media contentcreatie. Deze social media tool wordt ook gebruikt voor het plannen en publiceren van social media content.

Wil je als contentmarketeer meer mogelijkheden in het opdoen van contentinspiratie dan kun je ook CoPilot van Bing als marketing tool gebruiken. Deze ai tool geeft je als contentmarketeer veel mogelijkheden wanneer je jouw vraag (prompt) communiceert. Zo is het mogelijk om een opsomming te krijgen van relevante onderwerpen, word je geholpen met suggesties die mogelijk ook relevant zijn voor je content aanpak en kun je verdiepen door naar de websites te gaan die de antwoorden van jouw prompt ondersteunen.

Profesional social media tooling (iMonitoring) helpt je ook bij het genereren van ideeën voor content. Deze marketing social media tool geeft je snel informatie over onderwerpen, thema’s, issues en informatie over de markt, concurrentie, branche, producten en het merk waarvoor je werkt. Met ovezichten, analyses en rapportages krijg je ideeën voor contentcreatie wat gebaseerd is op online en social media content.

Online en social media planners

Om te zorgen dat je content wordt gezien is het noodzakelijk om deze zo goed mogelijk te verspreiden. Hiervoor heb je marketing tools als online en social media planners nodig. Hiermee kun je jouw content verspreiden via emailmarketing en social media.

Is jouw gecreëerde content meer geschikt voor account based marketing en sales dan kun je prima uit de voeten met een emailmarketing tool voor het plannen, publiceren en verspreiden van de content. In onze klantenkring wordt er met enig regelmaat gesproken over ActiveCampaign. Deze marketing tool kan je emailmarketinginspanningen automatiseren, personaliseren en optimaliseren. Zo krijg je inzicht in het publiek wat jouw emailmarketingacties ontvangt, kun je ze converteren naar andere (online) kanalen voor meer persoonlijke ervaringen en wordt het mogelijk om je contentmarketing verder te personaliseren.

Content verspreiden op social media is waarschijnlijk waarvoor jij de meeste content maakt. Een social media planner helpt je om social media content efficiënt te verspreiden, met tools als Later.com, Meta Business Suite (gratis en alleen voor Facebook en Instagram) word je redelijk in behoefte voorzien. Voordeel van Later.com is dat je voor tientallen dollars per maand kunt plannen en publiceren naar meerdere social media platformen.

Wil je meer dan heeft iMonitoring social media planner tools die je tijd besparen en er voor zorgen dat jouw geplande content op het gewenste moment worden gepubliceerd. Ook bieden de social media planners van iMonitoring slimme functies om collega’s (automatisch) te betrekken in employer branding, social media updates intern te communiceren via narrowcasting en kun je social media resultaten in een handomdraai in- en overzichtelijk rapporteren.

Contentcreatie en bewerkingstools

Naast inspiratie en planning zijn er ook marketing tools voor het daadwerkelijk creëren en bewerken van content. Afhankelijk van jouw behoefte voor creativiteit, het schrijven van teksten, het maken van video’s of infographics hebben wij nog een paar contentcreatie en bewerkingtools.

Gebruik bijvoorbeeld Descript voor het bewerken van audio- en videobestanden. Deze marketing tool biedt uitkomsten voor het maken van transcripties, bijsnijden van audio, het verwijderen van achtergrondgeluid en is perfect voor het maken van podcasts of videocontent Deze op ai gebaseerde tool helpt je met video editing, podcasting, screen recording, transcipties en publishing. Werk je als contentmarketeer in een team van marketeers dan kan deze tool handig zijn voor jullie marketingcommunicatiewerkzaamheden.

Net als Descript maakt Piktochart ook gebruik van ai. Deze tool wordt ingezet voor het maken van infographics en visuele verhalen. Wanneer je deze tool gebruikt dan kun je kiezen uit verschillende sjablonen en grafische elementen om je informatie op een aantrekkelijke manier te presenteren. Wil je tijd besparen en toffe infographics die in een paar seconden worden gemaakt en passend zijn bij de huisstijl van het merk waar jij voor werkt dan is deze tool bereikbaar voor jou. Met een gratis instapversie kun je aan de slag en de tool testen.

Tot slot zijn wij bij iMonitring fan van Canva en ChatGPT. Deze handig marketing tools voor contentcreatie en om deze te bewerken zijn een waardevolle aanvulling op je contentmarketingstrategie. Het stelt je in staat om efficiënt relevante inhoud te genereren en je online zichtbaarheid te vergroten.Snel want beide tools maken gebruik van ai en kunnen je helpen met het schrijven van teksten, uitwerken van je ideeën en maken van samenvattingen. Deze tools zetten wij bijvoorbeeld in voor onze blogs en de daarbij behorende afbeeldingen.